19 May 2012

Baked gnocchi with spinach and cottage cheese


Původně jsem této recept dělala s bramborami, ale ňoky jsou mnohem chutnější. Hlavně rychlejší, pro lenocha jako jsem já :))

Ingredience:

150 g gnocchi
2 kostky mraženého listového špenátu
kelímek cottage sýra – natural
1 vajíčko
2 stroužky česneku
lžíce olivového oleje
(bylinková) sůl, pepř, chilli

- Noky uvaříme dle návodu – až vyplavou nad hladinu v osolené vodě, slijeme a dáme do zapékací misky vytřené olivovém olejem. Špenát uvaříme na vodě se solí, pepřem a česnekem, a přidáme k nokům. Vajíčko vyšleháme s bylinkovou solí a špetkou chilli koření, spícháme s cottage sýrem a nalijeme na noky a špenát. Promácháme a dáme zapéct do vyhřáté trouby (160 °C) asi na 15 minut.

- Pokud ale chcete zkusit brambory, tak no problem. Uvařte brambory ve slupce do změknutí, oloupejte je a nakrájejte na plátky. Naskládejte do zapékací misky vymazané olivovým olejem, poklaďte špenátem a zalijte cottage sýrem a rozmíchaným vajíčkem. Dejte zapéct do trouby.

Bon appetite

3 comments:

  1. Věřím, že to musí být výborné! Samé dobré věci a vypadá to skvěle. Akorát škoda, že gnocchi jsou tak kalorické..!!:((

    ReplyDelete
  2. gnocchi miluju, je tp jedno z mých nejoblíbenějších jídel, brzo si je musím zase dát! mnam :)

    ReplyDelete
  3. Milujem špenát, chilli, cottage cheese...proste všetko čo si do tohto receptu dala... vyzerá to super...určite vyskúšam :)

    ReplyDelete