10 September 2012

Day 1


A začínáme. Ráno váha ukázala 'lepší' číslo, ale šílenost je to pořád. Opravdu, můj největší problém je jídlo odpoledne, po škole. Na tom musím nejvíce zapracovat a rozlišit pocit chuť x hlad. Zjistit, proč mám záchvaty přejídání, co mě k tomu nutí - nuda, zlost, stress, nadšení, stesk,.. čím jídlo nahrazuji a naučit se, kdy mám dost, jsem sytá ale ještě ne přejedená.
Změnu udělám i ve psaní článků. Vždy, když se mi jídelníček nepovedl, nepsala jsem ho, styděla jsem se! To změním, i když se přejím, budu jíst hodně, málo,.. vždy to sem napíšu. Musím to přijmout a ponaučit se z chyb.
Věřím, že to půjde a naučím se lépe stravovat a konečně dokážu shodit přebytečná kila. :)

Jídlo & pití:

snídaně: 3 chlebíky s tvarohovo-mrkvovou pomazánkou
dopoledne: jogurt Florian Active + banán
oběd: hovězí roláda + halušky (ŠJ)
odpoledne: 2 kousky bezlepkové rolády
                            4 chlebíky se sýrovo-česnekovou pomazánkou 
večeře: miska pórkové polévky
                   pár švestek

- pití: 2 l jemně perlivé vody, 300 ml zeleného čaje

Pohyb:

- 7 km chůze

HODNOCENÍ: Po víkendu zbylo spoustu sladkého, pomazánek, pečiva a všeho strašně nezdravého. Mamka něco zítra vezme do práce, tak snad to brzy z lednice zmizí a půjde to lépe. Školního obědy moc ovlivnit nemůžu, moc chutně se u nás nevaří, tak je vždy jedlé jenom jedno jídlo a druhý je buď kalorická bomba nebo blaf týdně :(

Co se týče pohybu, není nijak zvláštní. Po škole jsem šla do města zařídit si řidičák. Jelikož je venku jako v létě, šla jsem domů pěšky. Můj počítač dost protestuje, když si chci pustit nějaké video se cvičením, tak pro cvičení používám notebook, která je v opravě. Zítra by měl ale být už okay, tak snad budu moci cvičit co nejdřív :)

5 comments:

  1. je dobře, že zaujímáš takový postoj. ten blog je tu pro tebe, proto si sem můžeš psát cokoliv chceš. odsoudí tě někdo, když sem napíšeš i to co nebylo pěkný? jedině ty sama sebe, ale je fajn to vidět, přijmout a druhý den začít nanovo. každý den je novým začátkem a my můžeme udělat co nejvíc proto, aby byl lepší než předešlý den.
    odpoledne zkus pít, když máš pocit, že máš hlad, dej si teplý čaj a pak uvidíš, jestli je to tak akutní. jinak jídelníček je pěkný.

    ReplyDelete
  2. ještě k té četbě, já jsem momentálně zainteresována do Tajemství /Rhonda Byrne/ a snažím se se zmíněnou teorií naučit žít a využívat toho, věřím tomu, že co je zde popsáno, existuje a funguje. k tomu jsem přečetla další knihu s tím spojenou. baví mě to. a chci to zkoušet.

    ReplyDelete
  3. Odpolední jídlo je zlo, taky s ním bojuju. Naučila jsem se, že mám jídlo vždy v určitou hodinu - odpoledne je to ve 4 svačina a večeře v 7, jindy nejím. Tělo si časem zvykne.

    ReplyDelete
  4. nejdůležitější je se zabavit, aby nebyl čas myslet jen na jídlo:) když jsem doma a nevím co dělat, pořád chodím do kuchyně a koukám, co bych si dala:D

    ReplyDelete
  5. Souhlasím s tím zabavením, pak opravdu není chut ani čas na jídlo:) Jinak bych trošku omezila to pečivo a zkusila to nahradit bílkovinama,ty docela postrádáš

    ReplyDelete