6 November 2012

Zeleninový nákyp


Tento nákyp vznikl úplně náhodou, když nebylo doma téměř nic a mě se nechtělo jít nakoupit.
Zeleninu můžete poměnit, tvarůžky můžete vyměnit za sýr, ale syrečky jsou nejdietnější a nejzdravější.

Ingredience:

2 střední cukety
2 střední mrkve
cibulka
2 rajčata
malý balíček Olomouckých syrečků
2 vejce
100 ml mléka
pepř, popř. sůl

- z cukety vyndáme semínka a mrkev očistíme. Cuketu, mrkev a syrečky nastrouháme na struhadle nahrubo. Rajčata nakrájíme na malé kousky a cibuli najemno. Zeleninu a syrečky vyskládáme do zapékají mísy a zalijeme rozšlehaným vejcem s mlékem, ochucené pepřem a popřípadě solí.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut - dle barvy.
Při pečení to moc nevoní (komu syrečky smrdí), ale v jídle nakonec poznat téměř nejsou :))
Dobrou chuť!

5 comments:

  1. na nějaký čistě zeleninový nákyp se chystám, tohle je dobrý tip

    ReplyDelete
  2. Ježiš tak tohle bych si fakt dala! Mňam! :-)

    ReplyDelete
  3. doma téměř nic nebylo, a jaká dobrota z toho vznikla!
    syrečky jsem nikdy nejedla,mám z nich strach :D
    ale tohle za zkoušku asi stojí.

    ReplyDelete
  4. Naprosto perfektní blog, toto jsem potřebovala, ještě něž to tu celé pročtu si tě hned přidávám do sledování. Zrovna už pár dní jím jako člověk a ne jako zvíře. Musím dát několik kg dolů. Tobě přeju hoodně sil! Super název blogu. :*

    ReplyDelete