4 January 2013

Healthy Brownies


Jsem si večer řekla, že si druhý den udělám nějaké jídlo s fazolemi. Večer jsem je namočila a ráno zjistila, že netuším co s tím :D Recept, který jsem měla v plánu jsem nenašla..
Hodně z vás má na stránkách recept na borwnies z fazolí a internet je toho také plný. Nikdy se mi do toho dvakrát nechtělo, cpát fazole do dezertu? Ale, když je dobrá cuketa, červená řepa či mrkev, proč na fazole? :)
Našla jsem recept a šla péci.. Pak jsem si vzpomněla na učitele, který nám při tech. potravin říkal, že neuvařené fazole jsou jedovaté! Sice už díky celodenní lázni ve vodě byli dostatečně měkké, ale nechala jsem je ještě 30 minut povařit.. Původní recept je ze sterilizovaných fazolí, ale z uvařených doma je výborný (možná i stejný).
Celé brownies mě vyšlo na 574 kcal. Pokud to chcete ještě stáhnout, dejte pouze carob.. má méně kalorií než kakaa. 

Ingredience:

- 82 g suchých fazolí (175 g vařených)
- 2 vejce
- 20 g kakaa + 20 g carobu
- stévie (med, sirup, cukr)
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 50 ml vody
- vanilkové aroma

V mixéru rozmixujte všechny suroviny a nalijte do pekáče, který je vyložený pečícím papírem.
Pečte při 180 °C 10-20 minut (dle velikosti).

Dobrou chuť!

4 comments:

  1. Mě to pořád zní trošku neskutečně, někdy to musím vyzkoušet!

    ReplyDelete
  2. Pořád si říkám jak si to upeču, ale ještě jsem se k tomu nedostala. Tvůj výsledek je mňamózní už z fotky!

    ReplyDelete
  3. Já to miluji, fazole tam nejsou vůbec cítit a přijde mi to jako bych jedla čokoládu :).
    Ale použila jsem trochu rozdílné množství v ingrediencích.
    Jinak fotky vypadají krásně :)

    ReplyDelete