14 February 2013

Guláš z hlívy ústřičné

Houby bych mohla dávat snad i do dezertů :D Jen kdyby mě to chození po lese bavilo jako to jídlo :D Jako malá jsem si to nasbírala dopředu, možná proto mě to už nebaví..
Hlíva je podle mě trochu zvláštní, popravdě, když jí jím, tak mi nepřijde, že jím houbu :)
Mám tu pro vás zdravější variantu guláše..

• 500 g hlívy ústřičné
• 1 l vývaru
• 2 cibule
• 2 stroužky česneku
• 2 lžičky papriky
• chilli koření (nebo pálivá paprika)
• olej (nebo máslo)
• sůl, pepř, majoránka

chléb, brambora, mouka s vodou 

- na oleji orestujte cibulku,přidejte papriku, chilli, zamíchejte, přidejte hlívu a ihned zalijte vývarem. Vařte 15-20 minut, aby hlíva změkla. Dochuťte majoránkou, česnekem a popřípadě solí a pepřem.
- guláš můžete zahustit, na tohle množství stačí 1/2 lžíce mouky rozmíchané ve studené vodě, nechte projít varem


4 comments:

  1. Hlíva chutná naprosto fantasticky.
    Jak říkáš, je velmi specifická, proto nechutná ani jako houba. :))

    ReplyDelete
  2. mňamka!!! :) díky za recept, tohle si prostě někdy musím udělat ;)

    ReplyDelete
  3. Hlívu mám strašně ráda!!:) A tohle vypadá parádně, tak to budu muset co nejřív vyzkoušet!:)

    ReplyDelete