Výborná záležitost! Základ receptu jsem vykoukala na německé televizi a s mojí nulovou znalostí němčiny jsem si ho musela upravit podle sebe :D
Jediné, co budete potřebovat je:
•
100 g těstovin
•
40 g pohanky
• 1 cibule
• cherry rajčátka
(cca 8 ks)
• olivový olej
• sůl, pepř, sušenou bazalku, oregano
- těstoviny uvařte v osolené vodě dle návodu na sáčku, to samé s pohankou
(já osobně jí vařím asi 12 minut ve slané vodě, žádné napařování - tomu nevěřím :D)
- na oleji orestujte cibulku, přidejte na půl překrojená rajčátka, nechte asi minutu restovat. Poté přidejte těstoviny s pohankou a dochuťte kořením
Dobrou chuť!
Možná je to tím, že mě pohanka při prvním ochutnávání zrovna dvakrát neuchvátila, ale i tak, není to moc sacharidů a žádné bílkoviny na jedno jídlo?
ReplyDeleteani jsem nevěděla, že se těstoviny dají připravit napařováním, vždy je dám prostě do vody :D
ReplyDeletePohanku jsem dnes měla také k obědu, ale ve formě lámanky v "bramboračce". Nějak mi nedošlo jak strašně ta lámanka zvětší objem a skoro se mi to připálilo jak zmizela voda.
Ten talíř vypadá skvěle!
To vypadá božsky:)! Hned jsem se mamky ptala, co to pohanka je a tak...chutná to dobře? Tipuju, že to i zasytí viď:)? Miluju těstoviny♥.
ReplyDeleteI když já bych NJ měla ovládat, asi bych na německou televizi jen koukala s otevřenou pusou!:D
ReplyDeleterecept vypadá krásně ♥
Vypadá to lákavě! Myslíš že bylo bylo dobré i s kroupy? :)
ReplyDeleteTo rýžové mléko koupíš třeba v DM ;) a je strašně dobré! Je docela sladké, možná taky proto mi tak chutná :D
ReplyDeleteNo já kroupy nikdy neměla, ale zjistila jsem, že jich doma mám asi 3 pixle :D tak je chci zužitkovat a ochutnat :D takže tento recept asi vyzkouším s kroupy :)
Moc hezky to vypadá! Dala bych si! :)
ReplyDeleteMňam mňam :).
ReplyDeleteVypadá to dobře, ale taky mi přijde, že je to moc sacharidů a téměř žádné bílkoviny na jedno jídlo :) a pohanku mám moc ráda, mám jí naplánovanou na zítra :)
ReplyDelete