16 March 2013

Advices of my teacher

Na začátek chci upozornit, že je to pouze učitel tělocviku, chemie a potravin. A já nejsem lékař, fitness znalec nebo výživový poradce, takže neručím za správnost těchto slov! 
Než začnu s radami, které nám dává celé čtyři roky - prý, když už si do života neodneseme chemii, tak alespoň tohle :D. Trochu pana L. představím:
- je mu přes 55, vystudoval tělocvik a chemii, stále aktivně sportuje (prej objel už 2x Zemi na kole)
Se svojí MUDr. dělal experiment jak dlouho vydrží bez jídla. Výsledek je 70 dní! Ještě jednou říkám, že pod dohledem lékaře. Žil podle jedné rady níže, shodil přes 30 kilo, když se opět učil jíst, trvalo to 2x delší dobu!
Dále zkoušel, jestli by vydržel porod :D Byl napojený na přístroj, který mu v intervalech vyvolával bolesti jako při kontrakcích. Vzdal to po 9 hodinách se slovy - nechápu jak to vydržíte :D
Aby to nebyla jen chvála (doufám, že to nečte někdo, kdo ho zná? :D) on je jako Pat a Mat (ano, dva v jednom) když vypráví, divím se že ještě žije.. Když leze po žebříku, spadne a zlomí si žebra, když seká dřevo, rozsekne si nárt na noze, wtf? To zvládne asi jenom on.
Je to jeden z učitelů, který si nebere servítky, řekne, co si myslí, ale zároveň poradí a pomůže! Je přísný, otravný, stále se opakující - trapný. Ale když má dobrý den (což je často, nekecám :)), je ten nejlepší učitel, kterého můžeme mít.
Bla bla.. ale zpět k věci :)
Budu to psát pro vás, nás jak to říká on. Možná mě napadne i něco mimo hubnutí, tak to napíšu na úplný konec:

Poslouchej svoje tělo, nekecej mu do toho, ono ví co dělat.
Zapomeň na to, že jsou kosti těžké, to jsi tlustá ty! :D 
Nikdy nebudeš jako ona, on. Tvé tělo je jedinečné, tak se neopič po někom. To, co působí na ně, nemusí působit na tebe, buď kreativní. Buď inspirací sám pro sebe.
Jez, když máš hlad.
Hlad je opravdu převlečená žízeň! Malé děti neříkají mám hlad, ale mám žízeň.

Když už držíš bláznivou hladovku, doplňuj denní dávku vitamínů a minerálů. Pokud budeš žít jen na destilované vodě (bez živin), za chvilku se kromě únavy a podrážděnosti objeví padání vlasů, lámaní nehtů, budeš mít suchou kůži, bla bla.. Po 30 dnech ztratíš 1/2 váhy ze svalů. Nakonec začne tělo doslova požírat samo sebe játra, ledviny a nakonec ten nejdůležitější sval - srdce.
Jak jsem psala, on sám podstoupil tuhle výzvu, ale pod téměř denním dohledem lékaře a s potravinovými doplňky, hodně pil, minimálně se hýbal, hodně spal a odpočíval jak bylo možné.
Nikdy jsi se nehýbala víc, než je cesta na autobus a schody v práci či ve škole. Ze dne na den se rozhodneš cvičit, běháš 5 km, týden, dva.. zvážíš se a vidíš klidně 5 kg plus! Neděs se, to tělo zadržuje vodu, aby to tolik nebolelo.. po 6-8 týdnech se tělo zbaví vody a ty můžeš shodit až 3 kg týdne! Nevzdávej se!
Dřeš rok dennodenně.. pak na 14 dní vypustíš a začínáš s budování fyzičky od začátku!


Tělo kompletně vymění své buňky po 7 letech → klíč jak přestat kouřit. Všimneš si toho také u změny jídla. Pamatuješ, co ti chutnalo jako dítěti, je možné, že už to teď nesnášíš, a naopak.
Když Vám přijde domů uplakané dítě s rozbitým kolenem, neměla byste ho utišit? Vy místo toho jdete do koupelny, vezmete kysličník či jinou desinfekci a vylijete mu jí na koleno. Jste to ale tyrani! Desinfekcí otřít pouze okolí rány, zalepit čistým obvazem. Když to nalijete do rány, spálí se tkáně a hojení trvá 3x delší dobu.
Nekousej do citronu, kyselina ti rozleptá zubní sklovinu.
Když máš kocovinu. Nejlepší je vypít nějakou kyselinu (žaludek obsahuje HCl, alkohol je zásada - což dohromady fakt nejde), ocet asi nikdo, takže citron :) Voda s citronem je nejlepší. Ale! Vodu převařenou (zbavíte se Ca a Mg iontů, které způsobují tvrdost vody). Obyčejná voda vás ještě přitíží.

Je toho mnohem více, pokud si na něco ještě vzpomenu, doplním.
Pokud některá z vás vidí chybu, budu moc ráda, pokud to napíše do komentářů, opraví a třeba zdůvodní :))
Většina z věcí jsou známé, jiné pro mě v danou chvíli byli novinkou. Jak je to vás? 

12 comments:

  1. Super rady, souhlasím.. A super učitel! :))

    ReplyDelete
  2. Super článek, bavila sem se a ještě se obohatila o pár rad:)..Tihle učitelé jsou nejlepší:)

    ReplyDelete
  3. no tyjo! to je dost dobrej profesor! :)
    super rady ;)

    ReplyDelete
  4. To snad není možné 70 dní bez jídla, nic ve zlém, ale tomuhle fakt nevěřím :D. Ale rady jsou dobré, pobavila mě ta o těžkých kostech, tomu se vždycky zasměji když mi to někdo říká :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fakt to jde, znám i lidi co vydrželi o něco víc, ale člověk na to musí být trochu stavěný ;) ... Jinak woooow, ty rady jsou perfektní! :) ta o kocovině- příště zkusím :D některé redy jsou jednoduše super, další mě mírně děsí (např ten rok makačky a 14 dnů volna) :D

      Delete
  5. super rady:)
    nejvíc mě pobavilo : Zapomeň na to, že jsou kosti těžké, to jsi tlustá ty! :D .... je to tak :D
    a je pravda, že jídla, která jsem jako malá milovala mi teď vůbec nehchutnají, něco na tom bude:)

    ReplyDelete
  6. Parádní! Článek bavil od začátku do konce, kosti jsem si dovolila zveřejnit i na můj blog, doufám, že se nebudeš zlobit :)

    ReplyDelete
  7. tak to je super. nejvíce se mi líbí nejsou těžké kosti, to ty;) to by mělo slyšet více lidí;)

    ReplyDelete
  8. Tak to jsem přečetla jedním dechem, super!

    ReplyDelete
  9. jenom kdyby jsme měli aspoň nějakou učitelkou, jako je tahle!:-) ach jo:D

    ReplyDelete