Dobré je to i bez arašídového másla.
1 větší kuřecí prso
1 šalotka (nebo obyč cibule)
1/3 kokosového krému z konzervy
1/2 polévkové lžíce arašídového másla
olivový olej
sůl, pepř
- na oleji lehce osmahněte šalotku, přidejte omyté, očištěné a nakrájené kousky masa. Okořeňte dle chuti, restujte asi 5 minut. Přilijte kokosové krém a duste asi 10 minut - do změknutí masa. Na úplný konec přidejte arašídové máslo, promíchejte a odstavte z ohně.
- kokosový krém seženete např. v Tescu, Albetru či Globusu :) Použít lze i kokosové mléko.
→ rozdíl kokosového mléka a krému je jak v konzistenci, tak v koncentraci kokosu. Mléko je vyráběno vařením kokosu ve vodě v poměru 1:1, následným přefiltrováním. Zato krém je v poměru 4:1 ve prospěch kokosu.
Ve specializovaných prodejnách lze ještě sehnat krém z kokosu, do kterého je ještě přidávám cukr - používá se tedy pro dezerty :) Je podobné kondenzovanému mléko (Salko).
mňam!
ReplyDeleteaha, tak tady je to kouzlo, kokosový krém, já myslela, že se neprodává, ale že si ho nějak vyrobila :D no nevadí, u nás stejěn nic neseženu, budu muset holt experimentovat :)
ReplyDeleteNa kokosový krém jsem ještě nenarazila, v tom Globusu asi bude u těch exotických potravin, že :) Tvůj recept mě moc láká, tak se po něm podívám :))
ReplyDeletehodně zajímavá kombinace :-)
ReplyDelete