26 May 2013

Kuřecí maso s kokosovým krémem a arašídovým máslem

Recept na přání :))
Dobré je to i bez arašídového másla.

1 větší kuřecí prso 
1 šalotka (nebo obyč cibule)
1/3 kokosového krému z konzervy 
1/2 polévkové lžíce arašídového másla 
olivový olej
sůl, pepř

- na oleji lehce osmahněte šalotku, přidejte omyté, očištěné a nakrájené kousky masa. Okořeňte dle chuti, restujte asi 5 minut. Přilijte kokosové krém a duste asi 10 minut - do změknutí masa. Na úplný konec přidejte arašídové máslo, promíchejte a odstavte z ohně.


- kokosový krém seženete např. v Tescu, Albetru či Globusu :) Použít lze i kokosové mléko. 
→ rozdíl kokosového mléka a krému je jak v konzistenci, tak v koncentraci kokosu. Mléko je vyráběno vařením kokosu ve vodě v poměru 1:1, následným přefiltrováním. Zato krém je v poměru 4:1 ve prospěch kokosu. 
Ve specializovaných prodejnách lze ještě sehnat krém z kokosu, do kterého je ještě přidávám cukr - používá se tedy pro dezerty :) Je podobné kondenzovanému mléko (Salko).

4 comments:

  1. aha, tak tady je to kouzlo, kokosový krém, já myslela, že se neprodává, ale že si ho nějak vyrobila :D no nevadí, u nás stejěn nic neseženu, budu muset holt experimentovat :)

    ReplyDelete
  2. Na kokosový krém jsem ještě nenarazila, v tom Globusu asi bude u těch exotických potravin, že :) Tvůj recept mě moc láká, tak se po něm podívám :))

    ReplyDelete
  3. hodně zajímavá kombinace :-)

    ReplyDelete