22 March 2013

22.3.2013

Nezáleží na tom, s čím jsi přišel, ale s čím odcházíš.

Ahoj holky!
Vím, že jsem slíbila, že tento týden budu přispívat, že budu mít čas, díky praxi.
Ale všechno je jinak.. Poprvé za čtyři roky mě praxe bavila, zjistila jsem, že lipidy v řasách, sinice a jejich vliv na rakovinné buňky je něco úžasného. Jezdila jsem v šest autobusem, vracela se v osm večer. A nevadilo mi to. Do prdele, to ta praxe nemohla být o dva týdny dřív? To bych si mohla ještě dát přihlášku na přírodovědnou fakultu.. 



Něco takového jsem potřebovala, zjistit, co je možné jednou dělat, co by mě bavilo. Pozdě, ale přece.. Kdo ví, třeba mě na tu zemědělku nevezmou a zkusím štěstí příští rok.
Odnesla jsem si domů čtyři články o rasách a sinicích. Je to samozřejmě v angličtině. Takže nejdřív přeložit a pak až zjišťovat, co tím vědec chtěl říct.
Jsem plna odhodlání a naděje, že jsem konečně našla záchytný bod.

Kromě idey o vysoké jsem si odnesla plno věcí o chromatografii (separační metoda), což je jedna z maturitních otázek z chemie. Takže když už nic, tak mi to dalo alespoň tohle :)
Jo, a ještě tam byl strašně pěknej chlap :P Takže další plus.

dnešní oběd - kuřecí s kurkumou na kokosovém mléce, pečené brambory s cibulí

Co se týče dietaření.. Na jídlo nebyl čas, plus 2x 5 km chůze každý den. Rovná se mínus dvě kila. Ach, kdyby mi takhle šla kombinatorika, na kterou ve středu píšeme čtvrtletní práci. Nechce mi to někdo vysvětlit? :D Prosím? 
Za to všechno jsem si byla dnes koupit něco na sebe. Sice mám plný šatník, ale pořád nemám co nosit, zníte to, že? :)) sehnala jsem džíny, který už teď patří mezi mé oblíbené a klasické tričko. Těch není nikdo dost.



Tak jsem se měly vy?
O víkendu opět proběhnu Vaše blogy, ať vím, co nového.
Ještě jednou se omlouvám.
Ponaučení z dnešního týdne? Nic neplánuj! Osud si pro tebe vymyslí vždy něco jiného!
Mějte se, pěkný večer a užijte si víkend!

8 comments:

  1. Já mám strach, že si taky podám přihlášky někam, ale pak zjistím, že by mě mnohem víc bavilo něco jinýho :/

    ReplyDelete
  2. To je super takhle zjistit, co člověka baví...a ty džíny jsou moc hezký. Prosím o recept na kuře... :)

    ReplyDelete
  3. to je škoda že nebyla dřív!
    a supr oběd!

    ReplyDelete
  4. Skoda, ale hlavne ze jsi na to přišla:) dve kila jenom diky chuzi? Pani! Ja vzdycky tvrdila, ze rychlochuze k necemu je!:P

    ReplyDelete
  5. Je to škoda, že tě to nenapadlo dřív, ale tak třeba se v budoucnu k tomu někdy dostaneš! :))
    Krásné jeany i triko! :))
    Chůze je zázračná, když jsem byla v období PPP, tak jsem denně chodila min. 15 km a zhubla jsem snad 20 kg, ale to nedoporučuji!"Zdravá" chůze a jídlo je to nejlepší! :)

    ReplyDelete
  6. Taky už radši nic neplánuju. :D Mně se stalo zase to, že jsem až několik dní po tom, co jsem podala přihlášky, zjistila, na jakou školu bych chtěla opravdu jít. :D Chůzi miluji, asi ji začnu praktikovat, když se budu chystat do města, když už nebudu moc cvičit. :) Jinak tričko i džíny jsou krásný. Taky bych si ráda koupila něco na sebe. Sice jsem dneska utratila za boty, ale tak.. to se nepočítá. :D

    ReplyDelete
  7. Nemůžu se dočkat dne kdy i já zjistím kam se vrtnout po střední :D Oběd vypadá pěkně :) A nemáš to triko z Takka? Protože jestli jo tak mám stejné :)

    ReplyDelete
  8. Moc Ti to sekne a nevěš hlavu, máš pořád dost času dělat to, co Tě baví ;)

    ReplyDelete